Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

НАЦИОНАЛНИ ЕРАЗМУС+ ИНФОРМАТИВНИ ДАН

У уторак, 20.отобра 2015. године у Београду  је одржан  Национални Еразмус+информативни дан.

Скуп је отворио Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије. Говорећи о концепији целоживотног учења министар Вербић је поменуо претходни циклус конкурса који је био веома успешан.

Садржајне информације је потом презентовала и Снежана Клашња, из Министартва омладине и спорта у Влади Републике Србије.

Ова једнодневна манифестација је конципирана као скуп где ће се детаљније представити програм Европске Уније ЕРАЗМУС+. Пројекти мобилности младих, изградња капацитета у високом образовању, а посебна сесија је била посвећена трe нутним и будућим могућностима за школе.

Учесници су компетентно и детаљно предочили могућности које су доступне организацијама из Србије, дали осврт на претходне конкурсе, и изнели најактуелније информације о тек расписаним конкурнсим роковима.

Типови активности, национални и регионални приоритети, јачање компетенција за сарадњу, мобилност школа...су само неке од тема које су покренуте на овом скупу.

ИНФОРМАТИВНИ ДАН је укључио велики број институција, универзитета, факултета,привредних комора…Подржан је од стране два министартва, то су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта.

Национални Еразмус+ информативни дан је одржан у Београду у Палати „Србија“.

Само три гимназије из целе Србије су имале свог представника на овом скупу. Једна од њих је гимназија „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове.

Из наше школе Националном Еразмус+  информативном дану је присуствовала Људмила Ракочевић, професор филозофије.

Фејсбук