Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ОБЕЛЕЖЕНА ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ПРОГРАМИРАЊА

Током протекле недеље, у нашој школи смо обележили Европску недељу програмирања. Ова манифестаија се одржава трећи пут и у њој учествују све Европске земље. Наши ученици су се придружили прошле године први пут и били део од 150000 учесника.

Ове године манифестацији су се први придружили ученици 3ц одељења. Они су у уторак 13.10.2015. године на часу рачунарства и информатике са професорком Весном Смуђа, час посветили овој манифестацији одржавши радионицу „Цртање геометријских фигура у програмском језику Delphi“. Затим је професорка у четвртак 15.10.2015. године са ученици 4д одржала радионицу „Моја прва Веб страница у HTML-у“. Радили су у пару и сваки пар је сам бирао тему о којој ће писати на својој првој Веб страници. Било је страница од оних које су посвећене историјским догађајима, проблемима савременог друштва, до оних који су посвећени омиљеним игрицама, јунацима цртаних филмова. Нису крили задовољство, због тога што су успели да направе своју прву Веб страну.

Професорка Душанка Галечић је такође у четвртак са ученицима 1б одржала радионицу „Програмирање кроз игру“. Њима се придружило и неколико ученика осталих одељења првог и другог разреда. Ученици су у програмском језику Scratch правили игрицу. Били су одушевљени што они креирају игрицу додајући на крају врло упечатљиве ефекте главним ликовима у игрици. Професорка је у петак 16.10.2015. године на часовима рачунарства и информатике ученицима 3а и 3б одржала предавање „Програмски језици, програмирање и познати програмери“. Тог дана су и ученици 1б, чланови информатичке секције, завршили пано „Историјат програмирања“ који су правили током претходне недеље.

Фејсбук