Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

САЈАМ СТИПЕНДИЈА – УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ

   У Београду је у четвртак 08. октобра 2015. године одржан САЈАМ СТИПЕНДИЈА.

Ова једнодневна манифестација је окупила многобројне организације из Србије али и из иностранства. Предочене су различите могућости за добијање средстава за наставак школовања у иностранству, за мастер  и докторске  студије.

Сајам је организован у просториајма Београдског ректората. Универзитет у Београди, једна од најзначајнијих институција Србије је и на овај начин представила неке  од сегмената одговорног  односа према студентима. Између осталог и због тога је висококотирана образовна установа по светским мерилима (међу 400 најбољих у свету).

Сајам стипендија је отворила проф.др. Нада Ковачевић, проректор за студије и управљање квалитетом Универзитета у Београду. На свечаном отврарању у Ректорату су говорили и проф.др.Вера Дондур председник Националног савета за науку, Александар Воштић, начелник одељења у Сектору за омладину у Министарству омладине и спорта и Дејана Лазић директор Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду.

Велики број излагача, око 40, је понудило програме за стипендирање или неки други облик финансијске подршке судентима. Организоване су и директне двосатне консултације са компанијама и институцијама из Србије али и многих других земаља. Заинтересовани студенти су могли у директном разговору добити одговоре на питања о аплицирању за стипендије, програмским оквирима, могућностима усавршавања…Уприличена је и серија презентација „15  савета у 15 минута“-

На сајму стипендија су учешће узеле не само компаније већ и амбасаде Грчке, Чешке, Велике Британије, Канаде, Мексика, Аустрије…Представило се и неколико универзитета из Италије, Будимпеште, Француски инстисут у Србији, Шведски Институт, Министартво просветем науке и технолошког развоја…

Из наше гимназије сваке године велики број ученика уписује неки од факултета Универзитета у Београду. Могућности стипендирања занимају и наше садашње ђаке. Информације пласиране на овом сајму биће доступне нашим гимназијалцима у оквиру активности каријерног саветовања.

Сајам  стипендија у Београду је посетила Људмила Ракочевић, професорка филозофије и члан Тима за каријерно вођење у Гимназији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук