Blog

НАШA ГИМНАЗИЈА ПО ЧЕТРВТИ ПУТ У ФИНАЛУ КВИЗУ „КОЛИКО СЕ ПОЗНАЈЕМО“

20190508_110710
vesti Ваннаставне активности

НАШA ГИМНАЗИЈА ПО ЧЕТРВТИ ПУТ У ФИНАЛУ КВИЗУ „КОЛИКО СЕ ПОЗНАЈЕМО“

Покрајинска влада Војводине је ове године организовала тринаести циклус квиза знања из културе и историје националних заједница Војводине „Колико се познејемо“. Овај квиз је део пројекта Покрајинске владе Војводине „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“ – мере за јачање међусобног поверења код младих, у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Такмичење се реализује у форми регионалних квалификационих такмичења, полуфиналних такмичења и финалног такмичења, у којима учествују екипе састављене од ученика средњих школа са територије Војводине. Ученици се такмиче у познавању политичке и културне историје Војводине и обичаја бројних народа који вековима живе на њеним просторима. Циљ овог квиза јесте едукација младих о заједничкој историји и култури различитих националних заједница на територији Војводине и неговање међусобног разумевања, толеранције и сарадње.  

     8. маја 2019. у квалификацијама квиза у Мужљанском мађарском културно-уметничком друштву  “Петефи Шандор“ код Зрењанина нашу школу су представљали: Јована Јелић 2а, Сузана Перић 2б, Невена Радивојевић 2д и Стефан Грубјешић 2а.  Подршку ученицима пружила је професорка историје Ана Шипицки.

     У квалификацијама квиза у Мужљи учествовали су ученици гимназија и средњих стручних школа из Алибунара, Беле Цркве, Вршца, Ковачице, Ковина, Шида и Старе Пазове. Такмичарске екипа су и ове године биле формиране од ученика  различитих школа, тако да овај квиз представља и прилику за стицање нових познанстава и међусобно дружење учесника.

     Невена, Сузана, Јована и Стефан су били распоређени у екипе са ученицима из гимназија и средњих стручних школа из Беле Цркве, Ковина, Ковачице, Алибунара и Старе Пазове. Наши ученици су показали висок степен знања из историје националних заједница Војводине и на веома леп начин су представили нашу школу.

     Најбољи успех постигла је ученица Невена Радивојевић која је са својом екипом успела да се пласира у полуфинале а затим и у само финале квиза. Полуфинале и финале квиза било је одржано 18. и 19. маја 2019. године у студију Телевизије Војводине у Петроварадину. У самом  финалу квиза Невенина екипа је заузела треће место освојивши вредну награду – учешће у едукативном  путовању у организацији Покрајинског секретаријата.

     ЧЕСТИТАМО НЕВЕНИ НА ВЕЛИКОМ УСПЕХУ И ВЕОМА СМО ПОНОСНИ НА ЊУ!

     Учешће у овом квизу било је веома занимљиво искуство, ученици су проширили своја знања о историји Војводине, схватили су значај тимског рада, међусобне сарадње и разумевања, значај поштовања различитости, стекли нова познанства и имали су прилику да учествују у снимању емисије у телевизијском студију.

     Квиз ће бити емитован на Радио-телевизији Војводине у септембру.

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare