Blog

СЕНКА НА ПОСЛУ 2018

senka naslovna
Maturanti vesti Ваннаставне активности

СЕНКА НА ПОСЛУ 2018

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“0″ images=“14791,14792,14793,14794,14795,14796,14797,14798,14799,14800″ img_size=“large“][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Гимназија „Бранко Радичевић“ је током последњих неколико  месеци реализовала пројекат „Сенка на послу 2018“.

У оквиру активнсти каријерног вођења и саветовања омогућили смо нашим ученицима да  један радни дан проведу на послу којим желе да се баве. Циљ је да се ученици у реалном професроналном  окружењу увере у добре и мање добре стране занимања, да изврше самопроцену и додатно се, мотивишу у погледу доношења најисправније каријенре одлуке.

Наши ђаци су боравили у различити институцијама, а занимања којима су били „сенке“ су следеће: лекар,фармацеут,клинички психолог, дечији психолог, психолог породични терапеут ,социјални радник, логопед,  дефектолог, педагог, специјални педагог, библиотекар, васпитач у предшколској установи, графички дизајнер, правник-јавни бележник, правник-адвокат, менаџер у индустрији.

У пројекту су учествовали ученици четвртог разреда, и неколико ученика, прошлогодишњи матуранти који су успешно уписали факултете и као студенти су заједно са матурантима бориавили радни дан на послу за који се припремају. Ово је било веома инспиративно, па су ђаци од својих нешто старијих вршњака добили корисне савете и то у реалном профсионалном окружењу уз присуство особа које тај посао већ раде.

Ђаци наше Гимназије су боравили у следећим институцјама: Дом здравља“Др Јован Јовановић Змај“, Центар за социјални рад, Библиотека „Доситеј Обрадовић“, ПУ „Полетарац“, МАКРОМЕДИА, Канцеларија Јаваног бележника Петра Ђурђевића, Адвокатска канцеларија Рудин Лагинџић, ШОСО „Антон Скала“, гимназија „Бранко Радичевић“, сви из Старе Пазове  и JOKEY“ Нова Пазова.

  

С обзиром да ученици гимназија немају никакву праксу, ово је била прилика да се директно упознају са занимањем којим желе да се баве.  Предусретљовст, љубазност и стручност свих  који су дочекали наше гимназијалце и код којих су они боравили су за пример како се ради са младим људима. Пуно су им помогли, дали подршку, омогућили да из сенке посматрају радни процес, разговарали са њима, показивали неке од послова, одговарали на питања, суочавали их са изазовима, задавали конкретне задатке….  Хвала им на томе. Све је то одушевило наше ученике и учинило да им овај дан буде незабораван и важан за одлуку која је пред њима…

Наши ђаци су тако оснажени и мотивисани да још више раде и припремају се за пријемни испит. „Сенка на послу 2018“ је изазвала велико интересовање код ђака, учествовало је скоро 30 њих. Колико су задовољни бенефитима овог пројекта  говоре и утисци које су изнели на евалуационим листовима али и податак да се на списаку за „Сенку на послу 2019“ налази велики број заинтересованих

Пројекат су подржали Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу  и националне мањине-националне заједнице и Општина Стара Пазова.

Овај пројекат је први пут реализован 2017. године.  Добитник је признања и награда, ушао је и у базу  примера добрих праксе ваннаставних активнсти ЗУОВ-а.

Гимназија ће и убудуће спроводити Сенку на послу.

 

  Тим за каријерно вођење и саветовање

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare