Blog

СЕНКА НА ПОСЛУ – ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ ШКОЛА СРБИЈЕ

predstavljanje senke na poslu
vesti Ваннаставне активности

СЕНКА НА ПОСЛУ – ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ ШКОЛА СРБИЈЕ

Завод за унапређивање образовања и васпитања сачинио је зборник од 250 примера ваннаставних активности. Разматране су ваннаставне и ваншколске активности које су у протеклом периоду спровођене у основним, средњим школама и домовима ученика из целе Србије. Од ових 250 који ће бити објављене изабрано је  30 активности за  јавно предсављање. Међу њима је и активност наше Гимназије, то је Сенка на послу. Ово је пројекат Тима за каријено вођење и саветовање, који је омогућио да се 15 ученика нађе на  послу којим желе да се баве  по један радни дан. Да тај дан проведе као „сенка“ особи која обавља професију за коју су се и они определили.

   

У Београду је 25. окотбра 2018. године организована јавна презентација примера добре праксе. Представиле су се најуспешније ваннаставне активности у Србији. Гимназија „Бранко Радичевић“је предсатвила Сенку на послу, уз мноштво материјала, видео презентације, флајере, плакате које су за ову прилику припремили ученици. У осмишљавању презентације су поред матураната учествовали и ученици првог разреда који изучавају нови изборни  предмет – уметност и дизајн.

 

На почетку се присутнима обратио др Златко Грушановић, директор Завода за унапређивање образовања и васпитања, који је истакао важност ваннаставних активности, а скуп је отворила др Наташа Анђелковић, саветник координатор  у Заводу, која је говорила о примерима  добре праксе, о иновативности и посвећености  запослених у школама…

   

Штанд Гимназије су посетили   из Школске управе Нови Сад, Весна Радуловић и Јован Вукчевић, начелник, Мирјана Јефтенић из пројекта Подстицање запошљивости  младих (YEP) Немачке агенције ГИЗ, из  Завода за унапређивање образовања и васпитања Сања Татић Јаневски, Елеонора Влаховић, Наташа Анђелковић, предсавници школа из целе Србије…

 

Активност Сенку на послу су лепо и уверљиво представили наши матуранти, Јелена Девић, Маја Живановић, Анабела Стошић, Нина Преловац, Јована Станковић и Љуштина Стеван. И сами су учесници  пројекта, те су  веома компетентно  говорили и објашњавали бенефите оваквог укључивања  гимназијалаца у свет рада.

   

У припреми презентације су учествовале Весна Смуђа, професор рачунарства и информатике, Дијана Драгин, професор српског језика и кљижевности, која држи и уметност и дизајн и Људмила Ракочевић, професор филозофије, координатор Тима за КВИС.

 

Јавном предсављању најуспешнијих ваннаставних активости основних и средњих школа Србије  су присуствовали Мирослав Опавски,директор и  Људмила Ракочевић, професор филозофије. Све се догађало у Београду у основној школи „Вук Караџић“.

 

ЛИСТА ЗА ЈАВНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ

ЛИСТА УСТАНОВА И РАДОВА ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ

                                                                              

                                                                               Људмила Ракочевић, професор филозофије

 

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare