Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ЕРАЗМУС ПРОГРАМ ЗА МЛАДЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ

Привредна комора Србије је 28. септембра представила програм „Еразмус за младе предузетнике“.  Намењен је онима који желе да развијају своје предузетничке способности у неким од земаља Евроспке Уније. Подразумева боравак у трајању од једног до 6 месеци, у фирмама, институцијама широког дијапазона делатности, од производње хране до уметности.

Гимназиај „Бранко Радичевић“ већ неколико година спроводи активнсоти којима афирмише предузетничко васпитање.  До сада је то чињено у оквиру каријеног вођења и саветовања а од ове школске године школа има и Тим за међупредмете компетенције и предузетништво.

     

Пројекат је представила Јована Станојевић, виши саветник за програме и фондове ЕУ У Центру за ЕУ интеграције Привредне коморе Србије. Предочен је  начин на који се аплицира и како се млади могу укључити у пројекат.

 Програм је намењен пунолетним особама, онима који желе да стичу и развијају своја предузетничка умећа у земљама Европске Уније. Наша Гимназија има намеру да пројекат представи ученицима трећег и четвртог разреда. Укључивањем у програм “Еразмус за младе предузетнике“ наши ученици би  могли распуст да проведу у занимљивом  окружењу где би учили, развијали језичке и предузетничке компетенције. Тако би се непосредно упознали са функционисањем фирми и институција у некој од европских земаља.

     

Презентацији у Привредној комори Србје у Београду су присуствовале  Душанка Савић, професор биологије, Весна Смуђа, професор рачунарства и инфомратике и Људмила Ракочевић, професор филозофије.

 

Тим за каријено вођење и саветовање

                                    Тим за међупредметне компетенције и предузетништво

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук