Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Гимназијалци на такмичењу у пружању прве помоћи

У петак 11. маја 2018. На расаднику „Брест“ у Старој Пазови одржано је општинско такмичење у пружању прве помоћи. Такмичење је организовао Црвени крст Старе Пазове за основне и средње школе наше општине. Поред екипе из ЕТШ „ Вук Караџић“, такмичиле су се и две екипе из гимназије „Бранко Радичевић“. Циљ овог такмичења је да промовише идеју да свако треба да буде оспособљен за пружање прве помоћи повређенима. Поводом националног дана давалаштва крви у оквиру овог такмичења одржано је и едукативно предавање средњошколцима на тему добровољног давалаштва крви.

 Ученици наше школе прошли су интензивну обуку Црвеног крста у протекле две недеље и учили о поступцима збрињавања повређених услед саобраћајних незгода, реанимацију повређених без свести и кардиоваскуларну реанимацију. Научено и усвојено знање применили су на овом такмичењу.

 Једна екипа гимназије била је најбоља на овом такмичењу и освојила прво место. Ученици наше школе Пантић Кристина 2а, Нина Преловац 3д, Невена Кларић 2б, Александра Стефановић 2б, Наталија Радуловић 2д и Петар Караћ 2д изборили су се за пласман на покрајинско такмичење у пружању прве помоћи које ће се одржати у Ковину 02. јуна 2018.г.

 

Поред победничке екипе на овом такмичењу учествовали су ученици: Јелена Симић 2а ( дугогодишњи волонтер Црвеног крста), Срђан Стошић 2ц, Андреа Бабик 2д, Јована Каназир1а, Милица Вукашинац 1а, Мина Вранић 1а, Драгица Симић 1а, Ана Стојадиновић 1а и Јулијана Јањић 1д.

Честитамо свима нашим ученицима, а победничкој екипи желимо успех на наредном такмичењу.

https://www.youtube.com/watch?v=GSDStzdtZqA&index=11&list=PLjFpq1qzCPL-fOBNVDUIShkNVQ_NKTXr3&t=1s

 Дијана Драгин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук