Blog

10 НАШИХ УЧЕНИЦА НА ФАКУЛТЕТУ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА ПОВОДОМ ДАНА ДЕВОЈЧИЦА

naslovna poseta fon-u
vesti Ваннаставне активности

10 НАШИХ УЧЕНИЦА НА ФАКУЛТЕТУ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА ПОВОДОМ ДАНА ДЕВОЈЧИЦА

Факултет орагнизационих наука Универзитета у Београду је 26.априла 2018. године уприличио презентацију и радионице за ученице две гимназије.

 Овом догађају присуствовале  су  ученице  VI Београдске  гимназије и ученице  гимназије „Бранко Радичевић“.

У Истраживачко-развојном центру ФОН-а  гимназијалке и професорке је поздравила проф.др. Ана Хорват, доцент на овом факултету. Теме су биле иновативне и инспиративне. Како градити будућност?  Технолошко предузетништво. Персонална предузетничка спремност.

Ученице су добиле информације о различитим занимањима из домена информационих система и технологија. Упознате су и са концептом иновација, предузетништва, технолошких стартапа…

Дружење на ФОН-у је употпунио и сурет са некадашњим студенткињама овог факултета које су гимназијалкама пренела своја лична искуства везана за рад у ИТ сектору. Било је занимљиво од две младе жене које су пре само пар година дипломирале, чути који су изазови ИТ струке са којима су се оне суочавале, како су оне искористиле могућности запошљавања у ИТ сектору, колико им је студирање на појединим студијским групама помогло…

У презентацији су учествовале и представнице студентских организација које су говориле о проактивизму, затим гошће из компаније САГА, представнице Истраживачко-развојног центра ФОН-а, др Нина Турајлић, и др Ана Хорват, са Факултета организационих наука.

Нашим гимназијалкама је овај догађај донео много информација и реланију слику о занимањима у ИТ сектору. С обзиром да смо ми гимназија општег смера и да немамо организовану практичну наставу, ово је била сјајна прилика да се непосредно увере о изазовима и могућностима рада у области информационих технологија.

То ће им сигурно користити у избору студијске групе и занимања којим желе да се баве.

Захвањујемо се др Ани Хорват на позиву. Било је ово незаборавно дружење, сусрет са сјајним професионалцима које су се трудиле да своја знања и искуства поделе са нашим гимназијалкама, охрабре их и мотивисале  да рад у ИТ буде и њихов избор.

Наша Гимназија већ другу годину учествује у обележавању Међународног дана девојчица.

Трудимо се да овим сусретима помогнемо нашим ученицама у избору будућег занимања и да им предочимо могућности студирања, запошљавања и напредовања посебно у ИТ сектору.

Дан девојчица се обележава у оквиру пројекта Подстицање запошљивости младих (YEP) који у Србији спроводи ГИЗ а у коме наша Гимназија учествује од новембра 2016. године.

На ФОН-у је са учениацама била Људмила Ракочевић, професор филозофије, координатор Тима за каријерно вођење и саветовање.

                                                                               Тим за каријерно вођење и саветовање

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare