Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

НА ПРЕДСТАВИ „ТАРТИФ“ – ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ БЕОГРАД

Ученици гимназије „Бранко Радичевић“ су 21.марта 2018. године гледали представу „Тартиф“ у Југословенском драмском позоришту у Београду.

 

Аутор комедијe „Тартиф“  је француског писац  Жан-Батист Поклен Молијер (Jean-Baptiste Poquelin Moliere 1622.-1673.). На реперторау  је пуних 10 година, премијерно је изведена  у априлу 2008.г. а представу је режирао Егон Савин.

     

Изванредни глумци (Драган Мићановић, Слобода Мићаловића, Анита Манчић, Борис Исаковић, Бранка Петрић…) , фантастичан текст и универзална  тема су очарали наше ђаке. Била је ово својеврсна лекција, синтеза различитих  области(историја,психологија,књижевност,филозофија…) мудро,суптилно  и духовито промовисање највеће људске вредности –  разума. Како се спасити лаковерности а неговати поверење?  Како изграђивати критичност у мишљењу а не игнорисати  очигледност? Нека су од питања Молијерсовксог рационализма у стиху,   дочарана глумачким бравурама ансамбла Југословенског драмског позоришта у представи „Тартиф“.

Ученици 1б,1д,2а,3а,3б,3ц и 4ц одељења Гимназије, заједно са професорима и педагогом су имали задовољство да одгледају ову представу, уживају и науче много тога.

                                                                               Људмила Ракочевић, професор филозофије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук