Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

Наша школа је 21.марта 2018.г обележила светски дан поезије. Професорке српског језика и књижевности Дуња Гајин, Сандра Дроњак, Мирјана Пешић и Дијана Драгин одржале су јавни час српској језика и књижевности у холу гимназије од 14:35-15:20. На овом часу чули су се стихови познатих песника, као и стихови ученика наше гимназије – будућих песника.

Часу су присуствовали ученици 1ц, 2а, 2б и 3б одељења. Своје стихове говорили су Марија Катић 1б, Наталија Галијаш 3ц, Стефан Ристић 3д, Лука Јовановић 3д и Марко Бежановић 4ц.Тијана Дворницки и Невена Мраковић рецитовале су стихове свога друга из одељења Александра Предојевића 2а.

Стихове Бранка Ћопића ( На Петровачкој цести) и Љиљане Браловић (Ово није молитва, ово је крик) говорила је Лора Мершак 1а, изазвавши сузе у очима присутних. Из циклуса песама Десанке Максимовић „Тражим помиловање“ , песму „О пореклу“ говорила је Ирена Урошевић 3д. Поезију Радета Драинца чули смо из грла Јелене Ерак 2б. Затим смо уживали у стиховима Алексе Шантића „Остајте овдје“ које нам је читала Јелена Симић 2а. Ученице Анастасија Видовић и Милица Вујадин, 1ц одељења, говориле су стихове Бранка Миљковића „Узалуд је будим“ и Милана Ракића „Симонида“. Ученик Марко Арсенијевић 2а рецитовао је „Свакидашњу јадиковку“ песника Тина Ујевића. Час је завршен стиховима Десанке Максимовић  „Опорука“ , јер нам остају стихови вечно и трајно да повезују не само наша срца, већ и срца будућих нараштаја.

Овде можете погледати прилог Телевизије Воводине:

 

Aктив српског језика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук