Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Акредитовани семинар за професоре српског језика и књижевности

У Новом Саду на Филозофском факултету 10.марта 2018.г.  одржан је семинар „Обука и примена образовних технологија у настави српског језика и књижевности“. Организатор семинара је Центар за усавршавање наставника и образовање током читавог живота.

 Семинар је почео у 10 часова у кабинету информатике. Присутне је поздравила проф. др Бранка Јакшић Провчи, а затим одржала предавање о методичким аспектима програмиране наставе као вида самообуке у настави српског језика. Циљ овог програма је оспособити професоре за креативно размишљање наставног процеса, унапређивање наставе применом савремених технологија и примену програмираног учења код ученика.

Учесници семинара на другом предавању оспособљени су уз помоћ професора информатике за рад у PREZI програму. На интересантан начин полазници су обучени за креирање PREZI презентације. Ова врста презентације је много напреднија од POWER POINT.

Др Снежана Булат је је одржала треће предавање са темом „Мултимедијалност у прези презентацији у настави српског језика и књижевности“ . Приказала је учесницима како занимљив и креативан може бити час са прези презентацијом. Затим су сви учесници креирали своје прези презентације уз несебичну помоћ професорке.

Последње предавање о програмираној настави и примени образовног рачунарског софтвера у настави граматике српског језика, одржала је др Миљана Бајрамовић. Увела нас је у наставне једнице придеви и именице кроз VISUAL BASIC.NET 2010. Овим предавањем и поделом сертификата семинар је завршен у 15:30h.

Семинару је присуствoвала проф. српског језика и књижевности Дијана Драгин из наше школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *