Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

МАТУРАНТ ИГОР ШИМПРАГА НА ТРОДНЕВОЈ ОБУЦИ ЗА ВРШЊАЧКО КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ И САВЕТОВАЊЕ У БЕОГРАДУ

У Београду је одржана тродневна обука „Вршњачко каријерно вођење и саветовање“. Тренинг је намењен младим људима који имају вештине и амбиције да и сами учествују у кариејрном саветовању својих вршњака. Окупила је стиденте и омладинске раднике из целе Србије.

Међи њима је и ученик гимназије „Бранко Радиичевић“ Игор Шимпрага (4а). Игор је добио позив преко Коанцеларије за младе општина Стара Пазова да се прукључи тиму наше средине и укључи у ову едукацију.

Тродневни рад је био веома садржајан, са низом динамичних радионица („Ја за 10 година“, „У светлу врлина и вредности“,“Фазе у доношењу одлука“,“Тренерске вештине“…),презентација и дискусија.

Занимљиво да је Игор био најмлађи полазник обуке, мешу ретким средњошколцима. Поносни смо што је наша Гимназија имала свог предсатвника на овом скупу. Сигурни смо да ће Игор своја умеча стечена на едукацији употребити на најбољи начин и кроз вршњачко деловање позитивно утицати на средњошколце у смислу донођења најбоље одлуке о будућем занимању.

Игор ће се ускоро укључити у едукацију својих вршњака, планирано је да одржи радионице по другим средњим школама у Старој Пазови(Техничка школа, ЕТШ „Вук Караџић“) и околини.

Пројекат Вршњачког каријерног вођења и саветовања има више фаза и одвија се под покровитељством ГИЗ-а, Немачке агенција за сарадњу, у организацији Центра Инвентива из Београда, а у оквиру пројекта  YEP (Подстицање запошљивости младих).

 Семинар је једна фаза, активнсоти се настављају даље уз укључивање великог броја средњошколаца, а наш гимназијалац Игор Шипрага ће бити вршњачки едукатор. Поносни смо због тога. Честитамо Игору на труду и ентузијазму и желимо му успех у даљем раду.

Браво Игоре.

 

Тим за каријерно вођење и саветовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук