Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ОБЕЛЕЖИЛИ СМО СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

У целом свету се 1. децембар обелешава као Светски дан борбе против сиде. Овом приликом се људи широм света уједине у борби против HIV-a, дајући подршку онима који живе са HIV/AIDS-ом и сећају се оних које је та болест узела. 

 

Овај дан се обележава од 1988. године и први је глобални дан здравља. Важан је да подсети све да HIV није нестао. Још увек има пуно људи који не знају како да заштите себе и друге као и оних који живе са HIV-ом и за које је дискриминација реалност. После тридесет година од првих случајева HIV-а црвена трачица је међународни симбол који одражава свест о постојању HIV-а и сиде а људи их носе како би изразили своју забринутост о овој болести и људима који живе са њом или су окружени њима.

 

Зато се  наш Тим за безбедност и здравље на раду у сарадњи са психологом школе Снежаном Вујачић и ученицима придружио обележавању Светског дана борбе против сиде. Ученице 4ц Емилија Деспот и Невена Бурсаћ су направиле пано како би своје вршњаке подсетиле на важне чињенице о овој болести и заштити од ње а ђаци су попунили упитник под називом „Колико знате о СИДИ?“ који је анониман а његова анализа ће показати колико су наши ученици упознати са овом темом и која нам даља активност предстоји.

 

Тим за безбедност и здравље на раду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *