Blog

ДЕВЕТ УЧЕНИЦА У ПОСЕТИ КОМПАНИЈИ АСУС

media-share-0-02-05-7130baa36a6b1777d9a352418439ff81f2348c87ef23c4cc7482f970d2d6a0b9-1f70c609-654c-4db4-8e5d-99bb230a66ec
Maturanti vesti Ваннаставне активности Информатика

ДЕВЕТ УЧЕНИЦА У ПОСЕТИ КОМПАНИЈИ АСУС

Поводом Дана девојчица који се обележава  сваког 27.априла, ученице Гимназије „Бранко Радичевић“ су биле у посети фирми Асус у Београду.

 

Асус је познати произвођач мобилних телефона, лаптоп рачунара и рачунарских компоненти чије је седиште на Тајвану а који тренутно запошљава преко 17.000 људи. У Београду се налази представништво Асуса за земље западног Балкана. То су земље некадашње Југославије, плус Бугарска, Албанија и Грчка.

 

Девет наших ученица трећег и четвртог разреда су имале прилику да поводом Дана девојчица посете ову фирму и сазнају много о начину рада у ИТ сектору.  Нагласак свих садржаја које су љубазни и стручни домаћини припремили је био на учешћу девојака, жена у пословима програмирања и других делатности из ове области. Ово је јединствена прилика где су наше ученице много научиле и о најновијим технолошким иновацијама, као што су паметни сатови а сазнале да Асус између осталог производи и роботе.

Ученике је поздравио директор Асуса у Београду, Александар Стојановић, а затим је говорио и Саша Пантелић, који ради  у области онлајн маркетинга који је појаснио начин рада компаније, када је настала, како је добила име…

 

Сњежана Шабан, маркетинг менаџер је врло заминљиво и уз мноштво ситуација из пословног окружења причала нашим ученицама о пословима  у ИТ сектору, о  могућностима  запослених да се континуирано усавршавају, да уче стално, о томе да је неопходно одлично познавање енглеског језика, значају тимског рада, да је посао у овјој области динамичан, да се много путује…

Да су жене успешне у овом сектору говориле су још и Тамара Давидовић-одељење за компоненте, Јелена Драгојловић-комерцијални послови и Ана Јанковић-офис менаџер… Наше ученице су са великим занимањем слушале и пратиле, распитивале се о неким сегментима послова… Била је ово изузетно пријатна и едукативна посета.

 

Запослени у Асусу су се јако добро припремили за долазак гимназијалки, и врло предусретљиво и љубазно говорили, обухватили су све сегменте од конструисања и програмирања, преко маркетинга, људских ресурса, књиговодства… Били су убедљиви и разложни и уверили су наше ученице да је рад у ИТ сектору интересантан и динамичан, перспективан и да вреди радити, учити, студирати и завршити факултет. Хвала им на томе.

 

Наше ученице су одушевљене посетом. Сад су мотивисане да још вредније уче и раде, виделе су како изгледа рад једне мултинационалне компаније, из прве руке су чуле много корисних прича, упознале су се са успешним женама које имају дугогодишње каријере у ИТ сектору, упознате су са стварањем маркетинг линија, како се испитује тржиште, праве рекламе, најновијијм технолошким иновацијама Асуса, како се ради тимски…

Ово искуство је нашим ученицама непроцењиво. Љубазност и компетентност домаћина и много информација које су чуле из прве руке ће дуго памтити. И кренути тим путем, јер охрабрење које су добиле од запослених у Асусу им је драгоцено, нарочито сад када су неке од њих (матуранткиње) на прекретници и доносе одлуку о будућој професији.

 

Посета се завршила заједничким фотографисањем и поклонима које су љубазни домаћини припремили нашим ученицама.

 

Захваљујемо се запосленима у Асусу. Директору Александру Стојановићу који је одобрио посету, дочекао и поздравио наше ученице. Захвањујемо се Саши Пантелићу, Тамари Давидовић, Јелени Драгојловић, Ани Јанковић а посебно Сњежани Шабан, маркетинг менаџеру. Своје дугогодишње искуство у ИТ сектору је предочила нашим ученицама у многим сегментима, уз прегршт сугестија и примера.

У Асусу је од скора ангажован и Милош Смуђа, некадашњи ученик Гимназије „Бранко Радичевић“. Милош који је апсолвент Факултета техничких наука у Новом Саду нам је показао једну рекламу за Асус коју је недавно урадио. Реклама је иначе за један „женски“ лаптоп, па је ова презентација најновије  рекламе  на крају заокружила ову посету, организовану поводом Дана девојчица.

 

Велико је задовољство видети у овако успешној фирми некадашњег ђака Гимназије, и чути  похвале које је добио од  својих директорки.

 

Била је ово једна веома успешна акција која је приближила нашим ученицама овај сектор рада и оснажила их у намери да се баве ИТ пословима, да истрају, упишу и заврше жељене факултете.

Зато велику захвалност дугујемо запосленима у Асусу и надамо се наставку сарадње.

Са ученицама је у посети била Људмила Ракочевић, професор филозофије, координатор Тима за каријерно вођење и саветовање.

                                                                                              Тим за каријерно вођење

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare