Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ИГОР, СЕРГЕЈ, АЛЕКСАНДАР И НИКОЛА У ФИНАЛУ КВИЗА „КОЛИКО СЕ ПОЗНАЈЕМО“

     Захваљујући изузетно добром познавању историје Војводине Игор Миросављевић, Александар Киковић, Сергеј Савић и Никола Гашпарић пласирали су се у финале квиза „Колико се познајемо“ које је одржано 8. маја у студију „Дунав“ Телевизије Војводина у Петроварадину. Ове године су у такмичењу учествовале 44 школе а наша школа Гимназија „Бранко Радичевић“ се нашла у групи од 4 најбоље школе у Војводини, заједно са Економско-трговинском школом из Бечеја, Гимназијом и економском школом из Беле Цркве и Средњом школом „22. октобар“из Жабља.

Питања су у последњем кругу такмичења била веома захтевна, исход неизвестан до самог краја и само нијансе су одлучивале о коначном пласману такмичара. Прво место су освојили средњошколци из Жабља, друго из Бечеја а наша школа се са школом из Беле Цркве пласирала на треће место.

 Као и у претходним такмичењима и у финалу су Игора, Александра, Сергеја и Николу из публике подржали њихови другари и професорке историје Николина Гагић и Ана Шипицки, а овог пута додатну подршку и мотивацију је такмичарима пружио и њихов наставник из основне школе Миленко Стојановић који је у великој мери допринео да се код наших такмичара развије заинтересованост и љубав према историји.

Учешће у овом квизу било је веома занимљиво искуство како за такмичаре и њихове професоре, тако и за навијаче. Ученици су проширили своја знања о историји Војводине, схватили су значај тимског рада, међусобне сарадње и разумевања, значај поштовања различитости, стекли нова познанства и имали су прилику да учествују у снимању емисије у телевизијском студију.

Квиз ће бити емитован на Радио-телевизији Војводина крајем маја.

     Честитамо Игору, Александру, Сергеју и Николи на великом успеху и веома смо поносни на њих!!!

 

Прилоге Радио телевизије Војводине о квизу можете погледати овде:

Митровица-квалификације

Кањижа-полуфинале

Петроварадин- финале

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук