Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Покрајинско такмичење у беседништву – Никола Гашпарић (2б) тријумфовао и освојио прво место

У петак 05.05.2017. године одржано је у Гимназији „Лаза Костић“ у Новом Саду покрајинско такмичење у беседништву ученика гимназија Војводине. На такмичењу је учествовало девет школа из разних градова наше покрајине међу којима су и престижне „Карловачка гимназија“ из Сремских Карловаца, Гимназије „Исидора Секулић“ и „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада, те гимназије из Бачке Паланке, Шида и, наравно, домаћин такмичења.

  

Такмичење се састојало из два дела. Први део је подразумевао да ученици напишу и беседе беседу на задату тему „Храбре срећа прати“ , а други да беседе класичне беседе познатих аутора. Наша школа се такмичила у обе дисциплине. Учествовали су ученици Марко Бежановић 3ц и Никола Гашпарић 2б под вођством ментора Сандре Фабиан и Дуње Гајин.

  

Ученик Никола Гашпарић је говорио беседу Патрика Хенрија „Дајте ми слободу или ми дајте смрт“ и својим начином говорења, способношћу убеђивања освојио је публику тако да је добио снажан аплауз којим му је победа већ била загарантована. Жири је, такође, био разоружан његовим наступом, па су му без полемисања, једногласно  доделили прво место. Друго место је освојио ученик Гимназије „Лаза Костић“, а треће Гимназије „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада. Још једном честитамо!

 

Прилог Радио телевизије Војводине о такмичењу у беседништву можете погледати ОВДЕ:  

www.youtube.com/watch?v=SBOBNr75jFo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *