Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ГИМНАЗИЈАЛЦИ УЧЕСТВОВАЛИ У ЕВРОПСКОЈ ДИГИТАЛНОЈ КАМПАЊИ „ОНЛАЈН НЕДЕЉА 2017“

Ученици гимназије „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове су ове године по трећи пут учествовали у обележавању Онлајн недеље. Онлајн недеља је европска дигитална кампања, а  организују  је Телецентри Европе у марту месецу. Национални партнер кампање у Србији је ИАН Телецентар. Ове године у  Онлајн недељи је учествовало више од 70 школа и других организација из Србије.

  

Активности ђака наше школе током Онлајн недеље биле су разноврсне, занимљиве и корисне. Припремили смо радиоинице, презентације и решавали онлајн тестове, а циљ  активности је био подизање свести ученика о значају ИКТ вештина за образовање и запошљавање и развијање дигиталне писмености. Учествовали су ђаци од првог до четвртог разреда, а активности су осмислиле и координирале професорке рачунарства и информатике Весна Смуђа и Душанка Галечић.

  

Презентације о заштити интелектуалне својине и праву и етици на интернету припремили су и приказали у својим одељењима Шиндик Илија (1а), Савић Сергеј и Рувидић Бојана (2а), Ристивојевић Огњен (2б) и Голубовић Сања (2ц).  

  

Ученици одељења 4а и 4б су решавали тестове уз помоћ којих су проверили колико знају о онлајн сарадњи и онлајн алатима за сарадњу и проценили своје дигиталне вештине.

 

Радионица е-Виртоуз је реализована у одељењима другог, трећег и четвртог разреда, а имала је циљ да подстакне ученике да након процене својих ИКТ вештина наставе своје ИКТ усавршавање и самостално учење.

 

Професорка Душанка Галечић је осмислила радионицу „Како изабрати прикладан онлајн садржај“, коју је реализовала у свим одељењима првог разреда. Циљ радионице је био стицање вештина за ефикасно претраживање садржаја на интернету, поређење различитих извора информација  и критички однос према њима.

  

Захваљујемо се ученицима који су од 27. марта до 3. априла 2017. учествовали у обележавању  Онлајн недеље током које су стекли нове вештине које ће им омогућити да искористе предности нових технологија и да се забављају, уче и комуницирају онлајн.

Професорке рачунарства и информатике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *