Blog

18 наших ученика на тродневној обуци „Зимска школа предузетништва“ – Београд (30.01. – 01.02.2017.г.)

singidunum učesnici
vesti Ваннаставне активности

18 наших ученика на тродневној обуци „Зимска школа предузетништва“ – Београд (30.01. – 01.02.2017.г.)

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“0″ images=“10924,10925,10926,10927,10928,10929,10930,10931,10932,10933,10934,10935″ img_size=“large“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

У Београду је од 30. јануара до 01. фебруара 2017. године одржана тродневна едукација Зимска школа предузетништва намењена ученицима трећег и четвртог разреда гимназија и средње стручних школа.

 

Орагнизатор и домаћин ове Школе је Универзитет Сингидунум, прва приватна  високошколска установа у Србији која је добила акредитацију.

 

Зимска школа предузетништва је обухватила неколико занимљивих и корисних тема: развој каријере и личних способности, развој предузетничког духа, комуникација у пословном окружењу, управљање финансијама, интернет маркетинг у малом бизнису, знања из области регрутовања и селекције кадрова, неговање пословне културе…

 

Скуп су отворили проф.  др Горанка Кнежевић декан Пословног факултета у Београду и Предраг Обрадовић, маркетинг и ПР менаџер Универзитета Сингидунум а уводно излагање је имао проф.др Данијел Цветичанин, реномирани економиста и професор  на овом Универзитету.

 

Обуци су присуствовали и ученици Гимназије „Бранко Радичевић“ , њих 18, (10 ученика 4б, 5 ученика 3ц, два 4а и један ученик 4ц одељења). Са ученицима су биле и професорке чланице Тима за каријерно вођење и саветовање, Ирена Кузмановић професорка немачког језика и Људмила Ракочевић, професорка филозофија.

 

Током три дана представљено је много тема које су важне за планирање каријере и понашање у пословном окружењу, са нагласком на повезивање теорије и праксе. Нашим ђацима су предавања веома драгоцена, ми смо Гимназија општег смера, а овде се кроз низ конкретних ситуација, нарочито из пословног окружења,  могло сагледати оно што се кроз све  наставне премете иначе предочава, а то је значај функционалног знања.

 

Наша Гимназија  кроз активности каријенрог вођења и саветовања настоји да ученицима ствара свест о важности предузетничког васпитања. Стручњаци различитих профила Универзитета Сингидунум који су били предавачи на Зимској школи предузетнштва су веома убедљиво предочили ову тему, на начин који је све полазнике Школе, а било их је преко 250, одушевио. Веома компетентно, занимљиво уз мноштво података, примера и савета.

 

Предавања из економије, финансија, маркетинга, комуникологије, су се ређала ова три дана, а на крају је Марко Стојановић, глумац, пантомимичар и предавач на овом Универзитету представио  значај невербалне комуникције. Атрактивно, духовито извео је ово предавање као позоришну представу, а ученици су се укључивали, демонстрирали  и тумачили покрете и мимику…

 

Била је ово сјајна завршница тродневне Зимске школе предузетништва.

Ђаци  наше Гимназије су  научили много тога, непосредно се уверили како функционише један модеран Универзитет, и оснажили у намери да  стварају, негују и развијају свој предузетнички дух.

Ученицима су  уручен и сретификати о похађању Зимске школе предузетништва.

Захваљујемо се  Универзитету Сингидунум на позиву да ученици наше Гимназије учествују у раду Зимске школе предузетништва и честитамо им на овој изузетно успелој едукацији.

 

                                                               Тим ка каријерно вођење и саветовање

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare