Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

61. МЕЂУНАРОДНИ БЕОГРАДСКИ САЈАМ КЊИГА

slika-slogana-sajma61. Међународни београдски сајам књига отворен је 23. октобра под слоганом „Књиге у руке“, а ученици прве и друге године, као и њихови професори посетили су Београдски сајам у уторак 25. октобра. Посетиоци Сајма књига су могли да сагледају целокупну издавачку продукцију и да обогате своју библиотеку најновијим насловима домаћих и иностраних издавачких кућа и то по најповољнијим ценама.

                slika-knjige-sa-sajmaОвај сајам је и велики деманти оних прича да данашњи ученици мало читају јер велико интересовање свакако показује и њихову заинтересованост за писану реч.

                Међу нашим младим поштоваоцима књижевности најпопуларнији издавачи су Вулкан издаваштво, које је већ три године за редом проглашавано за Издавача године, као и Лагуна, која је ове године добила ту престижну награду. „Лагуна годинама заузима водеће место међу издавачима по броју издања и броју аутора овенчаних најзначајнијим књижевним наградама (Нобел, Букер, НИН и др.). Лагуна у подједнакој мери промовише домаће и стране прозне писце као и популарну књигу којима одржава интерес широке читалачке публике. Посебну пажњу поклања литератури за децу и младе“, наводи се у образложењу жирија.

Књига није храна, али је посластица.

20161025_131814

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук